Ugrás a tartalomra

Irodalomterápiás önismereti tréning

IDŐPONT

Program leírása

Workshop időpontja: 2023. szeptember 29. (péntek), 10:00-16:00

Helyszín: PTE BTK - B/317-es terem

         Cím: 7624 Pécs, Ifjúság útja 6.Önismereti tréningünkre olyan egyetemistákat várunk, akik nagyobb önismeretre szeretnének szert tenni és szívesen kipróbálnák az irodalomterápiát.

  • Volt már olyan érzésed, hogy bizonyos sorok a te érzéseidről szólnak?

  • Szeretsz olvasni és az írás sem áll tőled távol?

  • Szeretnél nagyobb önismeretre szert tenni és rendszerezéssel indítani az új félévet?

Kerülj közelebb magadhoz irodalmi alkotásokon és kreatív írásgyakorlatokon keresztül önismereti tréningünkön.


Az irodalomterápia az olvasás, az írás, a szövegek mentálhigiénés és személyiségfejlesztő célú felhasználása. A foglalkozás olyan szövegek köré (vers, novella, idézet, dalszöveg) szerveződnik, amelyek a résztvevőket érintő hasonló problémákat céloznak meg. Tréningünk a felnőtt életbe való kilépéssel járó nehézségekre és a megküzdés támogatására fókuszál. A szövegek mentén kialakuló beszélgetés fontos felismerésekben segíthet. Mindezt kreatív írásgyakorlatok egészítik ki, így a formálódó érzések önálló alkotásokban is kifejezést nyerhetnek. Interaktív workshopunkon a résztvevők betekinthetnek a pszichológia és az irodalom kapcsolódási pontjaiba, és kipróbálhatják, hogyan dolgozunk irodalmi szövegekkel egy önismereti csoportfoglalkozáson.


A tréninget Balikó Fanni és Matuz-Budai Tímea tartja.

A Lélekzacc Irodalomterápiás Műhely 2022-ben alakult Balikó Fanni és Matuz-Budai Tímea vezetésével. Mindketten végzett pszichológusok, Fanni a PTE Pszichológia Doktori Iskola doktorandusz hallgatója, irodalomterapeuta, Tímea egyetemi tanársegéd, a PTE Pszichológia Doktori Iskola doktorjelöltje, képzésben lévő család- és párterapeuta, gyászkísérő.

Maximális létszám
15
Főbb témakörök
Mi fog itt történni?
  • A tréning fókuszában különböző előre kiválasztott szövegek állnak, amit közösen olvasunk el, de nem elemezzük, és azt sem nézzük meg, hogy mire gondolt a költő. A műveket élményközpontúan közelítjük meg, tehát személyes tapasztalatainkat, felmerülő érzéseinket és gondolatainkat osztjuk meg azzal kapcsolatban, hogy nekünk mit üzen az adott szöveg.
  •  Beszélgetünk, vitatkozunk, írunk, tervezünk
  • A cél az, hogy közelebb kerülj magadhoz, merd megélni és vállalni az érzelmeidet, felismerd a valódi céljaidat és a hozzájuk vezető utat
Kulcsszavak: 
önismeret, alkotás, kommunikáció, érzelemszabályozás, motiváció, személyes kapcsolatok, önértékelés, határok tartása, nemet mondás, erőforrás

Jelentkezési információ

Tudnivalók a jelentkezéshez
  • Kérjük, jelentkezéskor vedd figyelembe, megfelelő-e a workshop időpontja és csak akkor jelentkezz, ha jelen tudsz lenni rajta elejétől a végéig!
  • Órai hiányzás esetén tudunk igazolást adni.
  • Olyan email címet adj meg, amit rendszeresen ellenőrzöl, munkatársunktól ugyanis email-es visszajelzést fogsz kapni a jelentkezésedről. Kérjük, egy válasz e-maillel jelezd majd, biztosan számíthatunk-e Rád a workshopon.
  • Amennyiben valami közbejön, és mégsem tudsz részt venni, arra kérünk, azt legkésőbb 36 órával a workshop kezdete előtt jelezd valamelyik elérhetőségünkön.

Miért érdemes részt venned?

Miért érdemes részt venned?

Egy tréning/workshop piaci ára 20-50 000 forint között mozog, azonban a Karrier Iroda által szervezett tréningek/workshopok a PTE hallgatói és frissdiplomásai számára térítésmentesek.

Kapcsolat

Bővebb információ:

Nagy Bettina 
Képzési és tanácsadási koordinátor

Pécsi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóság
Karrier Iroda

Pécsi Tudományegyetem Rektori Hivatal
H-7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.
Email: nagy.bettina.gizella@pte.hu
Tel: +36 72 501 500/28088

Jelentkezés

ARCHÍV PROGRAM
A jelentkezéshez kérjük, lépjen be az oldalra!