Ugrás a tartalomra
belepteto2022

Elsősként egészen új világ nyílik a szemünk elé. Új környezetben új lehetőségek, lépdelve afelé a cél felé, hogy váljunk valakivé. Persze nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy már most vagyunk valakik, és arról sem, hogy honnan érkeztünk, és kiknek és miknek köszönhető az, hogy most itt vagyunk.  S ki előbb, ki utóbb érkezik meg a gondolathoz, hogy bizony önmaga is kellett ahhoz, hogy most itt lehessen az egyetem falai között!

PTE Karrier Irodánk a PTE valamennyi karának szoros együttműködésben immáron ötödik éve biztosított az elsőévesek számára egy beilleszkedést segítő programot, a BeléPTEtő gólyatréninget. Az elsősök 15 fős kiscsoportokban tréninggyakorlatok és játékok segítségével élhették újra át, hogy mennyire üdítő is egy új közösségbe kerülve megismerni olyan embereket, akikkel a következő évek kihívásait együtt kell átélniük.

A program fókuszában a közösségépítés áll, amellyel párhuzamosan az előítéletmentesség, a kezdeményező kommunikáció, és az egyetemi élet is teret kapott. A résztvevők önmaguk működéséről és a csapatmunka jelentőségéről is szerezhettek ismereteket, amelyek gyakorlására az egyetem egy kiváló terep lesz. 

A gólyatréningek felkészített csoportvezetők irányításával zajlottak, akik javarészt felsőbb éves hallgatók voltak, illetve mellettük még az egyetem oktatói és kollégái is előszeretettel próbálták ki magukat a segítő szerepben.

A program minden eddigi évhez képest magasabb számokkal büszkélkedhet: összesen 115 gólyatréninget tartottunk 1301 gólya részvételével és 112 csoportvezető közreműködésével.

A BeléPTEtő Gólyatréningek részvételi számának alakulása 2018-2022-ig.

Az Egészségtudományi Kar a gólyatréningek mindenkori erős bástyájaként összesen 495 gólyát tudott megmozgatni.

Kiemelkedik még az Állam- és Jogtudományi Kar, ahol szinte az összes alapképzéses gólya élvezhette a tréninget 175 fővel.

A Közgazdaságtudományi Kar gólyáit is fontos megemlíteni, itt 215 elsős vett részt az eseményen.

Az előző évekhez képest újdonság még, hogy az Általános Orvostudományi Karon és a Gyógyszerésztudományi Karon külföldieknek szóló gólyatréningek is voltak.

A visszajelzésekből úgy látjuk, hogy a BeléPTEtő gólyatréningekkel egy hiányzó részt pótolhatunk a gólyák első lépéseiben. Sokan hálásak ezekért az alkalmakért amiatt, mert megismerkedhettek a csoporttársaikkal, a felsőbb évesekkel, és az elsőre útvesztőnek tűnő egyetemi rendszerrel.

Köszönjük a résztvevőink, csoportvezetőink, szervezőtársaink munkáját! Köszönjük, hogy valamennyien hozzájárultatok ahhoz, hogy ez az egyedi kezdeményezés idén is létjogosultságot nyerhessen egyetemünkön!

belepteto_golyatrening_2022