Ugrás a tartalomra

A Prodiák iskolaszövetkezet a PTE Oktatási Igazgatóság Karrier Irodájával, a Hallgatói Szolgáltatási Központtal, valamint a Gazdaságkapcsolati igazgatósággal együtt alkotta meg a Hallgatói Karrierút programot amelyben létrejött egy mentorálási rendszer, amely során az Iskolaszövetkezet és a PTE munkatársai workshopokkal, tanácsadással, ügyintézési segítséggel látják el a hallgatókat. 

A Prohuman Diákmunka széleskörű munkalehetőségeket kínál a diákok számára, amelyek segítenek az önállósodás felé vezető úton.

Célunk, hogy versenyképes díjazással és változatos pozíciókkal támogassuk a hallgatók karrierépítését, miközben rugalmas megoldásokat nyújtunk az órarendjüknek megfelelően. Iskolaszövetkezetünk a klasszikus diák-, retail és fizikai diákmunka mellett gyakornoki divízióval is rendelkezik.

Számos módon segítjük a diákokat abban, hogy beintegrálódjanak a munkaerőpiacra. Ezekkel is elősegítve a sikeres karrierépítést és szakmai fejlődést.

A gyakornoki munka előnyei:

Tapasztalatszerzés lehetősége: A Prohuman Diákmunka lehetőséget biztosít a hallgatóknak, hogy valós munkakörnyezetben szerezzék meg az első munkatapasztalataikat. Ez segít abban, hogy a hallgatók jobban megértsék a választott szakma gyakorlati aspektusait.

 Rugalmas munkavégzés: Az iskolaszövetkezet általában rugalmas munkaidőt kínál, amely lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy összeegyeztessék tanulmányaikat és a munkavégzést.

 Kiegészítő jövedelem: A diákmunka révén a hallgatók kiegészítő jövedelemhez juthatnak, amely segíthet az egyetemi költségek fedezésében, illetve támogathatja őket abban, hogy önálló életvitelt folytassanak.

 Kapcsolatépítés: A hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy kapcsolatokat építsenek ki a munkaerőpiacon, ami később segíthet nekik a karrierjük előrehaladásában.

Szakmai fejlődés: A hallgatók gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a választott szakmában, amelyek segíthetik őket a szakmai fejlődésben és a jövőbeli munkalehetőségeik kibővítésében.

A diákmunka előnyei:

Cél:  Általában rövidebb távú, rugalmas munkalehetőséget jelent diákoknak, akik általában még tanulnak, és céljuk leginkább a jövedelemszerzés, a gyakorlati tapasztalatok szerzése vagy a pénzügyi függetlenség elérése lehet.

Munka jellege és komplexitása: Általában kevésbé specifikus és gyakran alapfokú feladatokat foglal magában, például bolti eladó, irodai adminisztráció vagy könnyű fizikai munka.

Gyakorlati tapasztalatszerzés: Különböző területeken való tevékenységgel lehetőséget kapsz arra, hogy mélyebb betekintést nyerj a különböző munkakörökbe. Ezáltal képessé válsz arra, hogy később tudatosan válaszd ki azt a munkakört, amely a leginkább illeszkedik az érdeklődési körödhöz és képességeidhez.